Sukulent/Kaktüs

 

Ürün Bulunamadı...

 

Sukulent/Kaktüs

Kaktüsgiller familyasının sevilen türü sukulent, iç ve dış mekanlara uygun harika bir süs bitkisidir. Bakımı kolay olduğu için dünyanın neredeyse her yerinde yetişir. Sukulent bitkisi, etli ve dolgun yapısı sayesinde yüksek su tutma kabiliyetine sahiptir. Canlı çiçek sukulent, ev ve ofis ortamlarının gözde bitkisidir. Her türlü dekorasyona mükemmel uyum sağlar. Aynı zamanda sukulent balkon, teras ve bahçe gibi dış ortamlarda da bakılmaya elverişlidir.

Papatya Çiçekevi'nin zengin yelpazesinde sunulan sukulent aranjman saksısı modellerini inceleyerek kendinize ve sevdiklerinize özel seçimler yapabilirsiniz.

Popüler Sukulent Çeşitleri ve İsimleri

“Sukulent nedir? sorusunun cevabını öğrenmek isteyenler için “Özü ve suyu olan” ve “Paylaşma” bitkisi olarak iki şekilde tanımlanır. Zarif ve gösterişli sukulent çeşitleri, yetiştiği ortama göre şekillenir. Etli yaprakları ve hacimli duruşları ile yaşam alanlarınızı güzelleştirir. Sıklıkla tercih edilen sukulentler, dekorasyon tarzına etkileyici bir dokunuş getirir. Yüksek sıcaklığa ve kuraklığa dayanıklı yapısıyla bilinen sukulent çeşitlerinin yanı sıra soğuktan etkilenmeyen dirençli türler de vardır.

En güzel sukulent çeşitleri, zarif olduğu kadar dikkat çekici ve hayranlık uyandıran görünümleriyle de öne çıkar. Popülaritesine bağlı olarak yoğun ilgi gören sukulent türleri ve isimleri aşağıdaki gibidir:

Mekanları Güzelleştiren Sukulent Özellikleri

Kalın yapraklara sahip sukulent, emdiği suyu, etli yapraklarında ve gövdesinde depolar. Minimalist bitki türlerinden sukulent, boyuna değil enine doğru büyür. Sıcak ve kurak mevsim koşullarına karşı oldukça dayanıklıdır. Dilerseniz hem sıcağa hem de soğuğa karşı dayanıklı, uzun ömürlü seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bordo, lila, mavi, pembe, turuncu, sarı tonların ağırlıklı olduğu renkli sukulent türleri, en az yeşil olanlar kadar fazladır. Zengin çeşitliliği ile bitki ve bahçe severleri cezbeder.

Sukulent hoş görünümlü bir bitki olmaktan öteye geçer. Dekorasyon stillerine eşlik eden şık bir aksesuar özelliğine de sahiptir. İyi bakıldığında her mevsim canlılığını korur. Bazı sukulentler çiçek açar. Yaz aylarında aşırı sıcaklara dayanamayan sukulent yaprakları, koyulaşır. Çevresine yaydığı pozitif enerji ile ruhsal ve zihinsel hislere olumlu katkılar sağlamak sukulent çiçeği faydaları arasındadır. Özel günlerin etkili sürprizi sukulent çiçeği, bitki sever dostlarınız için mükemmel bir armağan niteliği taşır.

Çiçek Açan Sukulent Türleri

Sukulent yelpazesinde çiçek açan nadide türler vardır. Yaşam alanlarını cezbedici bir atmosferle buluşturur. Çiçek açan sukulent türleri ile ister kendinizi şımartabilir, isterseniz sevdiklerinize zarif ve etkileyici bir hediye vermenin keyfine varabilirsiniz. Açtığı birbirinden muhteşem çiçekler ile dikkat çeken nadide türleri, listeden inceleyebilirsiniz.

Aeonium: Yaklaşık 35 türün genel adıdır. Sukulent ailesinin en geniş üyesidir. Muma benzer yaprakları ve sarı- pembe renkli çiçekleriyle sanat eserini andırır. Yaprak renkleri, sıcaklık değişimi ile güneş ışığına maruz kaldıkları süreye göre değişir.

Crassula Ovata (Yeşim Bitkisi): En popüler sukulent türlerinden olup kolay bakımı ile iç mekanların baş köşesine yerleşir.

Crassula Rupestris (Bebek Kolyesi): Sarmal görünümlü gövdesini, ucu kızıl renge boyanan yeşil yapraklarıyla süsler.

Crassula Perforata Variegata (Alacalı Düğmeler Dizisi): Ailenin dayanıklı üyesi, kenarları kızıl renkli yeşil yaprakları ile görenleri cezbeder. Kalın ipe dizili alacalı düğmeleri andıran görünümü vardır.

Crassula Pellucida: Muhteşem görünümüyle ailenin en renkli üyeleri listesinde yer alır. Renk cümbüşünü andıran yaprakları sarıdan yeşile, pembe renklerden fuşya ve mora kadar zengin tonları barındırır.

Echeveria Elegans: Yarı çöl iklimine dayanıklılığın hikayesi, Mekisa’da başlar. Rozet görünümlü, etkileyici yaprakları ile tanınır. Dünya çapında popülariteye sahiptir.

Graptopetalum Paraguayense: Grimsi yeşil yaprakların etrafını saran pembe tonların ahengiyle tanınır. Gövdesine sık aralıklarla dizilen dolgun yapraklar, muhteşem görünüme sahip çiçekler açar.

Graptosedum Francesco Baldi: Açık sarı ve beyaz karışımı, yıldız benzeri çiçekleri, İlbahar’da uyanır. Aydınlık ortamları ve hafif nemli toprakları seven sukulent bitkisi, yaşam alanlarınıza canlılık getirir.

Haworthiopsis Attenuata (Süper Zebra Sukulent): Aloe vera bitkisine benzer. Uzadıkça sivrilen yeşil yapraklar üzerinde sıralı kesit oluşturan beyaz çizgileri ile zebra desenini andırır.

Oscularia Deltoides (Pembe Buz Çiçeği): Mavinin ve yeşilin muhteşem ambiyansını ortaya koyar. Eşsiz sukulent türü, olgunlaştıkça pembe renkli çiçekler açar. Kenarları kırmızı ile pembe renklere dönüşen üçgen yaprakları ile ayırt edilir.

Senecio Rowleyanus (İnci Tanesi): İnci gibi sıra sıra dizili taneleri, şekil olarak bezelyeye benzer. Güneşe aşık bitkilerden olan sukulent türü, estetik görünümüyle dikkat çeker.

Kalanşo (Kalandiva, Kalanchoe Blossfeldiana): Parlak renkli çiçekleri, harikulade bir duruş sergiler.

Senecio Radicans (Muz Sukulent): Küçük muza bekleyen yaprakları, ayırt edicidir. Karanfil ya da vanilya ve tarçın kokulu sukulent çiçekleri, beyaz yıldıza benzer.

Sedum Rubrotinctum: Kırmızı ve yeşil tonları harmanlayan alacalı renkleri ile eşsiz görünen türün anavatanı Meksika’dır.

Sedum Treleasei: Mavi ve yeşil tonlardaki dikkat çekici yaprakları ile gövdesini sarar. Parlak renkli, yıldız şekilli çiçekleri ile girdiği her ortamı bezemeye hazırdır.

Sempervivum Arachnoideum (Yünlü Sukulent / Örümcek Ağı Sukulent): Anavatanı Avrupa olan tür, bitkinin üzerindeki örümcek ağı ya da yün benzeri yapısı ile bilinir. Yeşil tonlarındaki yaprakları, pembe-kırmızı tonlarda olsa da pembe çiçekler açar.

Sukulent Bakımı Nasıl Yapılır?

Sukulent türleri, bitkilerin varoluş özelliğine göre farklı bakım ihtiyaçlarına sahiptir. Kökenin bağlı olduğu anavatandaki sıcaklık, sulama, toprak, yön, güneş ışığı gibi faktörler, bakım uygulamalarında değişikliğe yol açabilir. Sık ve aşırı sulama sukulent yapraklarını dökebilir. Güneşe fazla maruziyet ya da güneş ışığından mahrum kalması da olumsuzluklara yol açar. Siz de pek çok bitki tutkunu gibi “Sukulent nasıl bakılır?” sorusuna yanıt arayanlardansanız, detayları içeriğin devamında bulabilirsiniz:

Sukulent yetiştirmek oldukça kolay olduğu için önemli günlere yaraşır bir hediye seçeneğidir. Sukulent türleri farklı görünümleri, yaprak yapıları, desenleri, renkleri ve çiçek açan türleri ile bilinir. Her biri kendine has, cezbedici bir görünüm sergiler. Sukulent bakımı püf noktaları hakkında bilgi edinerek bitkilerin sağlıklı bir ömür sürmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken önemli koşullar vardır.

Sukulent yetiştirmenin püf noktaları arasında, bitkiyi çoğaltma yöntemleri de vardır. Bu nedenle “sukulent nasıl çoğalır? sorusu sıklıkla merak edilir. Her ne kadar sukulent yetiştirmek zahmetsiz gibi görünse de canlı bitkinin ilgisiz bırakılması doğru değildir. Sukulent çoğaltmanın en kolay yollarından biri de bitkiyi nazikçe köklerden ayırma yöntemidir. Ekilen bitki, yaklaşık iki hafta içerisinde kök salmaya başlar. Siz de gelişim sürecinde sukulent takip edebilirsiniz.

Hediyelik Sukulent Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Birbirinden farklı sukulent alternatifleri, bulundukları her köşeye ayrı bir güzellik katar. Çiçekli, çiçeksiz birçok tür, çalışma ve konfor alanlarında kendisine yer bulur. Dış ortamda yaşamını sürdürebilen dayanıklı seçenekleri de mevcuttur. Kendiniz, sevdikleriniz ya da dostlarınız için sukulent tercihinde bulunurken aşağıdaki hususları göz önünde bulundurabilirsiniz: